www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

2júl/110

Jaguar XKRS RSR Le Mans 2010 – Spark

Jaguar XKRS RSR Le Mans 2010 Spark

A Jaguar az XKRS-el igazi utcai versenyautót készített, elképesztő paraméterekkel. A V8-as motor hengerűrtartalma 500 köbcenti lett, a lóerők száma 550 (404 kw), a maximális forgatónyomaték pedig eléri a 745-öt! Az 1753 kg-os önsúlyú gépkocsit hatsebességes automata váltó repíti akár a 300 km/óra feletti sebességre!Az utcai autó 100-ra kb. 3,9 másodperc alatt jut el, a lassulásról pedig hatalmas Brembo féktárcsák gondoskodnak, elöl 330, hátul pedig 305 milliméteresek. A felnik pedig 20 colosak, hátul 325/20-as gumik, elöl 285/20-asak terpeszkednek. Az autó a hihetetlen spoilerkészletnek hála szinte a földet súrolja, nem feltétlenül egy budapesti körsétára lett tervezve.

A Spark ugyan tömegtermelésű autómodelleket gyárt, de nem hatalmas mennyiségben. Leginkább nem a die-cast (fém) modelleket preferálják, hanem a műgyanta alapúakat. Ez a Jaguar is műgyantából készült.

Jaguar XKRS

A Spark ezzel a Jaguar XRKS-el a 2010-es le mans-i, 81-es rajtszámú versenyautó replikáját készítette el, melynek pilótái Paul Gentilozzi, Ryan Dalziel és Marc Goossens. A felnik, a féktárcsák, a spoilerkészlet mind-mind gyönyörűen vannak elkészítve, a belső is szépen kidolgozott. A matricák, még a legapróbbak is hűen tükrözik az eredetit.

Azt kell mondanom, hogy ez a Spark Jaguar XKRS egyike a legszebb autóknak amik hozzám kerültek, mind dizájn, mind kidolgozás terén, annak ellenére, hogy nem vagyok nagy Le Mans fan, sőt azt kell mondjam, talán egyszer vagy kétszer láttam kisebb részt le mans-i versenyből.

DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.