www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

1júl/110

Audi A6 Avant 2011 – Schuco

Audi A6 Avant Schuco

Nincs olyan szép hátsó része semminek, mint egy ingolstadti Avant-nak. Az  Audi A6 új kombija fém modellként, az ő összetéveszthetetlen eleganciájával 1:43-as méretarányban is tündököl.

Az új Audi A6 Avant-nál a súly és az optika is stimmel. A könnyű szerkezeti technikának köszönhetően a kombi, elődjéhez képest kereken 70 kilogrammal nyom kevesebbet. Hála az új dizájnnak az ötajtós még könnyebb és dinamikusabb hatást kelt. Az oldalvonal belevaló lendülete folytatódik a motorház és a fényszórók felső vonalában, és az elegánsan recézett hátsó lámpák még szebb külsőt kölcsönöznek az autó hátuljának.

Ez csaknem így van a technikánál is: egy igazi Audit quattronak hívnak, a tökéletes A6-ot pedig Avantnak. Úgy tűnik, mintha a négy karikás cég a kombiról a limuzinra váltana, és nem fordítva, olyan határozottnak hat a praktikus ötajtós -  mint egy „gazember” csak éppen  öntvényből.

Nem olyan egyszerű ennek a precíz formának - ami helyes arányú megfelelő részekből áll- modellautó-fejlesztőként a nyomára bukkanni. Az 1:43-as miniatúrák tervezőmérnökeire még egy egészen más kihívás is vár: az új Avant oldalsó vonalvezetését egyúttal a helyes méretarányban is túlhangsúlyozzák, hogy összességében a kicsinyített modell is határozottnak hasson, és a sugarak pontosan találkozzanak.

Mint ahogy a Modell Fahrzeug által korábban „leleplezett” limuzinok, ez az A6-os Schuco mesterdarab is lenyűgözően sikerült. Az ingolstadtiak az 1:43-as Avantjukat legközelebb gleccserfehérben, fantomfeketében, valamint jégezüst színben szállítják.

Az aluöntvény modell, prémium megjelenését mindenek előtt a kifogástalan lakkozásnak, a tökéletesen kialakított átlátszóüveg-fényszóróknak és a további finomságoknak, mint az egyenként behelyezett ajtónyitóknak vagy a csomagtérajtóra makulátlanul felhelyezett betűknek illetve karikáknak köszönheti. Szintén nagyszerű a hátsó lámpaegységek idomulása. Alig szárnyalható túl a „Schuco-tudósok” által kialakított  kétszínű enteriőr. Egy valódi dizájnos belső teret valósítottak meg 1:43-ban. A navigációs képernyő megjelenése, csak úgy  mint a fa és króm díszítőelemek, egyszerűen optimálisan vannak kialakítva. Egy nagyítóval felfedező körutat tehet a szemünk és legszívesebben azonnal beülnénk, a bőröndünket pedig  olyan elegánsan tennénk be, mint George Clooney.

(A Modell Fahrzeug alapján fordította Csikó Melinda)

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.