www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

5jún/112

Minichamps Rolls-Royce Phantom Drophead coupé

Rolls Royce Phantom Drophead

Az egyik legújabb Ebay-es beszerzésünk egy Minichamps márkájú, 1:43-as méretarányú Rolls Royce Phantom Drophead Coupé. Ami valójában érthetetlen, hogy miért hívják az eredeti autót Coupénak, hiszen vászontetős lévén, megilletné a Convertible (nyitható tetős) megnevezés. A Rolls Royce Phantom Drophead coupé 2007-ben debütált az észak-amerikai Detroit Autó Show-n. Alváza a 2003-as Rolls Royce Phantomé, a külseje pedig a 100EX-ből került ki. Koncepció autóként indult, a Rolls Royce 100 éves évfordulójára készült. A két hatalmas ajtóval rendelkező Rolls tovább viszi a 100 EX által elindított "hajós" vonulatot, ez az elem itt a hátsó tikfa betétes traktussal (a vászontető fedele) még jobban közelít a jachtok világához. Tény, ezt az autót leginkább egy jacht-kikötőben látnánk szívesen, no persze a saját hajónk mellett, a forgalmiban a mi nevünk.

A 21 collos alumínium felnivel szerelt autó ajtajai fordítva nyílnak, mint ahogy megszoktuk. A ledes lámpák a 100 EX-ből valók, a belső páratlan szépségű bőrrel borított, látszik, hogy az autót szakértő kezek rakják össze.

Az autó a legdrágább Rolls címet büszkén viseli, ára eléri a 88.000.000 Ft-ot. Ennél drágább csak a Pininfarina által elkészített Hyperion névre hallgató Drophead Coupé, mely a piacon 2009-ben 4 millió fontért várta új gazdáját.

Pininfarina féle Hyperion

Az autómodell a maga nemében "páratlan", nem szakítja meg a Minichamps hagyományát, mely abból áll, hogy különleges darabszámú modellt gyártanak le, jelen esetben 1392 db-ot. A minősége a szokásos kiváló mércét üti meg. Színnek egy sötétbarna gyöngyház-ezüst keveréket választottak, a tető borítást világos színű tikfa betéttel láttak el, ezeket fehér bőrülések, bordó műszerfal borítás és rózsafa-betét egészítenek ki. A színösszeállítást illetően nem kellett sokat gondolkozni Minichamps-es berkekben, mert az autót eleve 44.000 színkombinációban lehet megrendelni.

A fényezés kitűnő, a belső kialakítás szintén, a díszítések szépek. Ezt a modellt boltban már nem lehet kapni, kintről megoldható a beszerzése, nagyjából egy hét alatt itt is volt a modell, ráadásul kicsivel került csak többe 13.000 Ft-nál, ami nagyon jó ár.

DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (2) Trackbacks (0)
  1. Köszi Tamás! Nagyon jó cikk és jók a képek!Örülök hogy itt is láthatom az autómat!És újfent köszönöm a gyors és korrekt beszerzést!!

  2. Szép napot Mindenkinek!

    Örömmel olvastam ezt a cikket mely a maga nemében ismeretbővítő is lehet sokak számára. Szívesen olvasnék több ilyen rövid de annál tartalmasabb írásokat egyéb más modellek kapcsán is.


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.