www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

14máj/110

Golf GTI 1:18 Kínából

Golf GTI

Az Ebay-es vásárlás segítő szolgáltatásunk egyik első megrendelése egy igen érdekes Golf lett. Első ránézésre semmiben sem különbözik bármelyik autómodell gyártó termékétől. De egy dologban mégiscsak más: nem egy nagy gyártó terméke, hanem "csak" egy kínai termék. De rosszabb, mint a nagy gyártóké?Be kell valljam, ha valaki azt kérdezi, mitől jobb a Norev, vagy Autoart, vagy Minichamps egy "sima kínai" gyártmánytól, mindig azt mondom, nem mindegy, hogy a minőség-ellenőrzést ki végzi, a gyártó aki legyártatja a terméket bérbe vett gyárban vagy sajátban, vagy a kínaiak saját gyártásban ellenőrzik.

Golf GTI belső

Nos, ez a modell azért feladja a leckét ez ügyben. A pontos megnevezése az eladók szerint Volkswagen Dealer Golf GTI VI. MK6, 5 ajtós. Alighanem a Dealer jelölés az egyetlen utalás a gyártóra, persze ebből semmi sem derül ki. Általában a Dealer azt jelenti, hogy a gépkocsi márkakereskedések forgalmazzák más dobozban, mint az importőrit, de itt ezt biztosan nem jelentheti, mert nem hinném, hogy a Volkswagen csoport áldását adta volna ennek a modellnek a megjelenésére.

Az eladók a következő leírást adják az autóhoz:

"A csodálatosan kidolgozott autómodellnek számos nyitható része van, így például:

1. 5 darab nyitható ajtó és motortér
2. Hajtható első és hátsó üléstámlák és csúsztatható első ülések
3.  Nyitható középső kartámasz
4. Részletes TSI motor
5. Szervókormánnyal működő kerekek
6. Működő felfüggesztés rugózással
7. Nyitható üzemanyag betöltő nyílás és elcsúsztatható üvegtető belső panel

A modell nagyon nehéz és sokkal részletesebb, mint egy Norev modell!"

Ez a leírás elég kecsegtető. A doboz szép, egy-két kínai írásjelet eltekintve, olyan, mint más gyártóé. Valóban nyílnak az ajtók és a motortérben büszkén feszít a TSI motor. Az első ülések háttámlája előre-hátra hajtható és az ülések előre-hátra csúsztathatóak! Döbbenetes, hogy bár alig lehet beférni újjal odáig, de ha ügyesek vagyunk, a középső kartámaszt ki tudjuk nyitni! Sőt, a napfénytető belső napellenzője tényleg elhúzható, és igazi rugózása van fém rugókkal! A leírásból csupán egy dolog hibádzik, az üzemanyag betöltő nyílás nem nyitható.

Az, hogy a Norev modellekhez hasonlították és, hogy a Norev-nek is volt egy ugyanilyen modellje 3 ajtósban, valamint, hogy az első ülések támlája dönthető, arra enged következtetni, hogy az autót a Norev modelljéről koppintották. A belső kidolgozás, a fényezés mind valóban szépek, annak ellenére, hogy kb. 23- 24.000 Ft-ba is belekerülhet mire hazaér, nagyon megéri az árát, mert az autómodell igen különleges darab. Rendelni lehet még pirosban színben is.

DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Tagged as: , , , Hozzászólás
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.