www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

26máj/112

First Response Replicas – rendőrautók Amerikából

Ford Crown Victoria Police Interceptor

A First Response Replicas cég kizárólag amerikai autókat gyárt, azon belül is a rendőrautókra specializálták magukat. A Kentuckyban lévő cég nem készít nagyon sok autót, de amiket legyárt, azt szívvel teszi.Az 1/43-as méretarányban nagyon ritka, ha az autón nyílik valami, vagy a tető leszerelhető. Ez inkább az 1/18-ra jellemző, néha a "Matchbox" méret is csinál ilyet, de az 1/43-as nagyon ritkán. A First Response Replicas szinte minden autóját nyitható elemekkel tűzdelte tele. Kivétel ez alól az 1941-es Ford Sedan sorozat, mely szinte az össze állam rendőrautóját felvonultatja, de nem nyílik semmi az autókon. Igaz, attól még elképesztően szépre sikerültek.

Ford Sedan 1941 Texas Highway Patrol

A Royal Canadian Mounted Police autója egy 2008-2010-es Ford Crown Victoria Police Interceptor, azaz egy "elfogó" autó. Csakúgy, mint a többi First Response Replicas autómodell, a Crown Victoria is rendelkezik nyitható ajtókkal, motortérrel és csomagtartó fedéllel. De nemcsak nyithatóak ezek az elemek, hanem a belső amely feltárul, elég részletesnek ígérkezik. A motor szépen rajzolt, minden alkatrész a helyén. A csomagtartóban egy nagy narancsszínű láda és egy kisebb bordó doboz fekszik, a pótkerék is rendesen körvonalazódik. A fényhíd a kocsi tetején élethű, a belső pedig nagyon részletes: a belső visszapillantó tükrön ott a kamera, a laptop pedig nyitott állapotban van a műszerfalhoz rögzítve. A kerekek szépen mozognak, igaz, a kormány nem forog velük.

Ford Crown Victoria

A matricák zseniálisak. A rendszámon szabad szemmel gyakorlatilag kiolvashatatlan felirat a kinagyított képen gyönyörűen látszik: Beautiful British Columbia. A rendszám mellett egy hasonló méretű Police Interceptor felirat is olvasható. Az ablakon, a kanadai királyi csendőrség valódi, létező honlapjának címe olvasható, a www.surreyrcmp.ca. Az autó összességében remekül összerakott, talán a kissé eltúlzott hézagok tűnhetnek fel közelről, de azok sem túl zavaróak. Az autómodell nehéz, súlyos, érezni a fémet minden porcikájában. Az amerikai cég remek rendőrautói sok gyűjtemény ékessége lehet, főleg, hogy viszonylag nehéz hozzájuk jutni, nekünk a szintén amerikai Greenlighton keresztül sikerült pár remek példányhoz.

DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (2) Trackbacks (0)
  1. Nekem nagyon tettszik. :)
    Szép a kidolgozása, a részletessége és az egész autó úgy egyben :)

  2. Örülök, hogy tetszik, szerintem is csodaszépek! Rendőrautóban nagyon ritkák! :-)


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.