www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

29máj/110

Aston Martin Bulldog by Ban Seng – Elfeledett autók

Aston Martin Bulldog

Ritka autókat viszonylag ritkán gyárt ismert, nagy autómodell gyártó cég. Az Aston Martin Bulldog sem túl hétköznapi autó, lévén egy darab létezik belőle. A történet persze nem így indult...Az 1980-as években, az Aston Martin V8 és a Vantage úgy néztek ki riválisaik, a Ferrari és a Lamborghini mellett, mint  ódivatú nagypapa zsebóra egy vékony, modern óra mellett. A Bulldog volt erre a kihívásra az Aston Martin válasza.

Aston Martin Bulldog- Ban Seng

A Bulldog eleje élesebb, mint egy gyors jacht, a kézi készítésű V8-as motorja középen, a vezető háta mögött helyezkedik el. Két hatalmas szárnyas ajtaja középen nyílik, nyitott állapotban az autó egy sirályra hasonlít. Belül, a sok bőr és a vastag kárpitok ugyan hagyományosak, az autó mégis igencsak futurisztikus volt, például a hátralátást segítő TV monitorral.

Az autó dizájnjáért William Towns volt a felelős, de a kivitelezéssel nem volt elégedett, főleg amikor esős időben kiszállt és a szárnyas autóról a sár a ruhájára hullott. A kocsi végsebessége 290 km/h-ra rúgott, és az 1980-as motorshow sztárja volt. Gyártásba ennek ellenére sosem került. Az egyetlen példány tulajdonosa, az essexi Cliff Baron, visszautasított egy 1.2 millió GBP-s (angol font) ajánlatot (kb. 1997-es adat).

A modellautót egy kis szériás gyártó készíti, a Ban Seng, aki természetesen kézzel készíti az 1:43-as méretarányú modelleket. Ahogyan a kis szériás gyártóknál szokás, az autómodell aranyárban van, 225 USD-ért lehet a miénk (kb. 45.000 Ft). Persze egy high-end kategóriás modellért talán lesz aki kifizeti ezt az összeget.

DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.