www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

15máj/110

AMC Pacer – Elfeledett autók

AMC Pacer

Az 1970-es évek közepén, a benzin krízis idején, az amerikai autógyártók, a GM, a Ford, a Chrysler és az AMC (American Motors Corporation) nem gyártottak kicsi, energiatakarékos, gazdaságos autókat, ezáltal az importált Japán autókkal ellentétben eladhatatlanok voltak.A pánik helyzetet orvosolandó, kihoztak pár "mentő" modellt, a Ford Pinto-t, a Plymouth Cricket-et és az AMC Pacer-t. Ez utóbbinak a fogadtatása nem volt éppen kellemes a kezdetekkor. A Britain's Motor magazine például címlapon írta, hogy: Teszteltük a Pacert - bárcsak ne tettük volna!"

A fotók azt sugallták, hogy egy körül-belül Volkswagen Polo méretű autóról van szó. Valójában olyan hosszú volt, mint egy Ford Granada, a kerekei pedig ugyanolyan hatalmasak voltak, mint bármelyik másik detroiti dinoszaurusz. Ráadásul, annak ellenére, hogy egy gazdaságos modelltől kis motort várnánk, a Pacer legkisebb rendelhető motorja a hathengeres 3.8 literes volt, pont olyan, mint amilyet egy Jaguar kap.

Johnny Lightning AMC Pacer

Az autó jobb első ajtaját nagyobbra gyártották, mint a bal elsőt, hogy a hátsó ülésekre könnyebb legyen a beszállás. De ez az előny azonnal hátránnyá változott, amint elkészült a jobb-kormányos változat az angol piacra.

A Pacer nem tudta felvenni soha a Toyota Corollával a harcot és csaknem öt év alatt bevégezte a karrierjét.

Ami az autómodellt illeti, a Johnny Lightning készítette el több verzióban, 1:64-es méretben.

DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.