www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

27ápr/110

Trend 2011 az autómodellekben…

Provence Moulage Citroen Survolt

A Modell Fahrzeug legújabb, idei harmadik számát (május-június 2011) nézegetve feltűnik, hogy a "Trend 2011" jegyében született a cikkek többsége. Gondolom a szerkesztők szerettek volna egy átfogó képet nyújtani arról, hogy mi várható idén az autómodell piacon. Nézzük, hogy merre is haladunk...Ami tény, hogy a "trendektől" ellentétben ezeken az oldalakon nem sokat foglalkoztunk eddig az 1:87-es méretaránnyal. A német kéthavi lap annál többet szokott. Az összeállítás főoldalán rögtön a Wiking 1967-es BMW 1600 GT-jével találkozunk, amelyről a legterjedelmesebb cikket olvashatjuk.

Wiking BMW 1600 GT 1:87

Tény, hogy a Pietro Frua által tervezett karosszéria nagyon szép formájú és a Wiking is szép munkát végzett a kisautón. A Glas/BMW mellett az 1:87-es kategóriában jelen van a holland Neo is, amely először 1:43-as csodálatos szép, de nem túl olcsó műgyanta alapú modelljeivel szerzett magának hírnevet, majd következett az 1:18 és az 1:87. Itt a "Trendekben" a Ford Taunus P6 15M RS Coupé szerepel, narancs és piros színekben. Ára várhatóan 18,95 Euro lesz, ami ebben a kategóriában nem olcsó, igaz, nem nagyon tudok más gyártót aki műgyantából készít 1:87-est (attól még létezhet, persze!).

Az 1:43-as méretarányt, többek között a Solido Dacia Dusterjei képviselik. Az eredetileg francia Solido, amely tavaly óta már a német, fürthi Dickie-Simba csoport tulajdona, két színben hozta ki a Daciákat kb. 20 Euros áron. A Minichamps két rendőr-csendőrautóval szerepel, egy Porsche 911 targa "Gendarmerie Austria" és egy Volvo 240 GL "Politi Norway" feliratú 43-as modellel. A Premium ClassiXXs a valaha gyártott legelső Porschét mutatja be, Porsche Nummer 1 néven.

A másik terjedelmes írás a modellautók "zölddé" válásáról szól. Az elektromos és Ökoautók már nemcsak az utakon, hanem a vitrinekben is megjelennek. A Norev és a Provence Moulage eddig is sok tanulmányautót adott ki: Citroen Survolt, C-Zero, Peugeot iOn, Citroen Cactus és Revolte - ezek ára nem éri el az 50 Eurot. Másik kategóriába tartoznak a Looksmart kisautói, például a Volkswagen Up-Studien, a Taxi Milano, vagy az E-up, melyek ára 129 Euro. A Minichamps-re hárult a feladat, hogy a 43-asban a Porsche GT3R Hybrid-et megcsinálja. A Herpa pedig kihozta a Trabant nT-t, amelyet maga tervezett piacra dobni 1:1-es méretarányban.

Volkswagen Up Studien Taxi Milano

Összefoglalva a Trend 2011-es összefoglalóból talán nem tudunk meg mindent az idei évről, de valamit azért csak mutat arról, merre halad az autómodell piac. Természetesen az összes cikket itt nem mutattuk be ami a témával foglalkozik az újságban.

DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.