www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

25ápr/110

Norev Citroen GT Concept car 2008 1:18 – teszt

Norev Citroen GT Concept

A virtuálisból a valóságba...

Eredetileg a Gran Turismo 5 videójátékhoz lett kifejlesztve a Citroen kérésére, ez a virtuális GT hatalmas érdeklődést váltott ki a 2008-as párizsi Szalonon, amikor a márka leleplezte a nagyon látványos Show-car-t. Kemény tekintet, túlméretezett szárny, gigantikus karbon kipufogó, bőrrel futtatott műszerfal: ez a GT elkápráztat! A Polyphony Digital-nál kidolgozott videojátékban, a"vadat" egy elektromos motor hajtja. A valóságban, a párizsi Szalonon kiállított autót egy hatalmas V8-as szolgálja, ...a Fordtól.

Nemrégen a Provence Moulage -mely a Norev csoporthoz tartozik pár éve- elkészítette az autót 1:43-asban, a francia cég elkészítette eggyel nagyobb méretben a legnagyobb örömünkre. Mert az 1:43-as, műgyanta alapú verzió nem rendelkezik nyitható részekkel. Emiatt nem nagyon lehetett a belső részeket megcsodálni, a kis ablakok erre nem teremtettek lehetőséget, hacsak nem szedtük szét az autót.

1:18-as méretben a szárnyas ajtók rendesen nyílnak, respektálva az eredeti ajtó mozgatási mechanizmusát. Így könnyedén megtekinthetjük a hihetetlen, bőrrel borított műszerfalat, csakúgy, mint a futurisztikus kormányt, a hatalmas alumínium középkonzolt, a "Gt by Citroen" hímzett feliratot viselő sportüléseket.

Szárnyas ajtók, szép belső

A karosszéria természetesen a legszebb hatást elérő gyöngyház fehér fényezést kapta, a valóságnak megfelelően. A gigafelnik (21 collos az igazin!), ők is gyöngyház fehér színben, hangsúlyozzák a tanulmányautó agresszív kinézetét. Az alumínium oldalsó légbeömlőkön ismét szerepel a "GT by Citroen" felirat, de a méretes szárnyon és a motorháztetőn is.

A hátsó kipufogó és az első spoiler feketére vannak festve, karbonszálas kinézettel. Nagyon realista!

Már csak azt kell tudnunk, hogy a Norev folytatja-e az 1:18-as méretarányban a tanulmányautók elkészítését (Citroen vagy más típus), mert lehetőség lenne bőven. Addig is ez a GT felkerül a polcra a C-Métisse mellé és örömet okoz majd a Gran Turismo videojáték tulajdonosainak is.

(Fordította DéTé a Minauto magazin engedélye alapján)

Megjegyzés: a nagy sikerre való tekintettel, a Norev most újra kiadta ezt az autót, amely hamarosan megérkezik. Az első kiadást (2010 szeptember, ugyanis nagyon hamar elkapkodták!) DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.