www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

8ápr/111

Norev Audi A5 Coupé 1:18 – teszt

Audi A5 coupé

A Norev Audi A5 kupéjára régóta vártunk. Eredetileg más színben (Monzasilver) kellett volna előbb érkeznie, de személy szerint nem bánom, hogy bordóban jött a másik verzió... Sőt. Ez a szín nagyon jól áll neki, talán jobban, mint az eredeti tervek szerinti.Tavaly áprilisra ígérték (Monza) ezüstben, ingolstadti rendszámmal, ez egyelőre elmaradt. A bordó idén január-februárra lett ígérve, csak egy-két hónapot késett. A csomagolás a HQ (High Quality) feliratnak megfelelően átlátszatlan fekete külső karton, belül pedig a szokásos hungarocellben vár minket az autó, fehér lepellel letakarva. Két csavar rögzíti, hogy ne lehessen csak úgy kiemelni a tárolóból. A HQ jelen esetben 4 nyitható részt jelent (2 ajtó, motortér, csomagtartó), 128 darab alkatrészt és 130 darab dekorelemet.

Ha kivesszük, ami rögtön feltűnik szemből, az a kis "szerény" Quattro felirat a hűtőmaszkon. A motorról sok mindent nem tudunk, hátul felirat nem igazít el minket, csak a motortérben lévő TFSI felirat segít egy kicsit. Ha már motortér, itt minden látható, részletesen kidolgozott, nem a szokásos "egy fedéllel letakarunk mindent" verziójú az Audi.

Audi A5 kupé motortér

A belső tér pedánsan kidolgozott: háromküllős kormány, szép műszerfal, bőrhatású borítás, kézi váltó, szép oldaltámaszos sportülések. Az eredeti autóba, a dán Bang & Olufsen által beépített 14 hangszórós hifinek majdnem minden elemét az autómodellben is meg lehet találni. A csomagtér puhán kibélelt, a fém csomagrögzítő kampók a helyükön.

A külsővel kapcsolatban elfogult vagyok, mert kétféle autó típus tetszik nekem. A kupé/kabrió vonulat és a kombi. A kupék, illetve kabriók a karosszéria vonalvezetése miatt egészen különlegesek, aki ilyen autót választ, valószínűleg nem a praktikum szempontjából dönt. A kupék általam csodált tulajdonsága a rendszerint keret nélküli ablakok, ami igazán dögössé teszi őket.

Az Audi A5 kupé övvonala kicsit a BMW 3-as kupéra hajaz. Elölről már teljesen egyedi a kemény, már-már gonosz tekintet ami mindenkit elsőre megfog. A hatalmas hűtőrács a négy karikával az Audi viszonylag új dizájnját viszi tovább. Az A5 megálmodója, Walter Maria de' Silva, az Audi-csoport vezető formatervezője élete legszebb autójának titulálta, amit meg lehet érteni, mert a forma nagyon eltalált.

A fényezés gyöngyház metál bordó, amely a napfénnyel csodálatosan játszik. Az illesztések pontosak, az öt küllős könnyűfém felni remek választás.

A Norev ismét remek modellt alkotott, az Audi egyik legszebb autóját vette palettájára és szerintem nagyon is jól sikerült, de zet mindenki döntse el maga.

Az autó mindenesetre elérhető, sőt, a most vasárnapi börzén hozzá is lehet jutni! Az árát (12.900 Ft) szokás szerint próbáltuk a kinti árak alá helyezni, ami sikerült is, hiszen az online aukciós piacokon például 50 és 60 Euro között lehet hozzájutni, plusz postaköltség, ami 13.500 és 16.000 Ft-ot jelent (plusz szállítás).

DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (1) Trackbacks (0)
  1. És hol lehet megvenni??


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.