www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

30ápr/112

Diploma előtt – Autoart Alfa Romeo Duetto ’67

Autoart Alfa Romeo Duetto

A Diploma előtt című hollywood-i film máról holnapra világhírűvé tette az Alfa Romeo Duettoját. Az Autoart, 2011 elején fehér, piros és kék színben dobta piacra 1:18-asban az autót, mellyel emlékművet állított a filmsztárnak. Dustin Hoffman, Mrs. Robinson alias Anne Bancroft, a Simon and Garfunkel filmzenéje és az 1967-es Duetto Spider tették világhírűvé a Diploma előtt című filmet. Az Autoart most egy egészen más típusú "diplomát" kínál az 1:18-as Alfa Romeo Duetto Spider modelljével, ami valójában csak 2011 -ben kerül forgalomba, várhatóan kb. 133 Eurós áron.

Belül is szép

Dustin Hoffman egy piros kétajtóst vezet, a cinkből öntött modell egy ártatlan fehér, mely fekete-piros enteriőrrel rendelkezik. Legalább annyira csábítóak a lekicsinyített Spider arányai, mint Mrs. Robinsoné. A miniatúra épp oly puritánnak mutatja magát mint az eredeti.

Alfa Duetto Autoart

Amíg az első fényszórók matt burkolatot kaptak, addig a külső kivitelezése a ragyogó hátsó lámpákkal, a finom, halványan csillogó szélvédővel és kilincsekkel, valamint a csak nagyítóval olvasható feliratokkal, megérett a reflektorfényre.

A csomagtérben eltávolítható a gumiszőnyeg, így szabadon láthatóvá válik az ott fekvő pótkerék.

Az elől elhelyezkedő motorháztető alatt lévő motor bár még nem minden részletében színezett mint a későbbi szériánál, de kiterjedt kábelezést és minden fontos segédberendezést is láttat. A beltérben egyből szemet szúr az 5 kör alakú műszerfal, a bőrrel bevont sebváltókar, a két légbeömlő, a krómozott kilincsek, az ajtónyitó valamint az ablaktekerő.

Semmi kétség: ez a Duetto megérdemli a főszerepet.

(A Modell Fahrzeug alapján fordította Cs. Melinda.)

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (2) Trackbacks (0)
  1. A film eredeti magyar címe, Diploma után (ha jól emlékszem), érdemes megnézni. Ajánlom a filmet, nemcsak az Alfa Romeo miatt, hanem a szereplők, a cselekmény és persze a zene miatt is. (Simon & Garfunkel Mrs. Robinson, stb). (szenci)

  2. Nos, valóban rosszul írtam, a film címe Diploma előtt, itt meg lehet nézni az előzetesét is: http://www.imdb.com/title/tt0061722/
    Köszönöm a hozzászólást, a címet kijavítottam. Üdv, Tamás


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.