www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

15ápr/117

A magyar börze a világhír felé tekintget!!!

Az MBMC újság címlapja

Hihetetlen! A Mi Börzénk már a világhír küszöbén! A német Mercedes Benz Model Collector Journal, azaz a német Mercedes Benz autómodell gyűjtők újságja a legfrissebb számában egy egész oldalas fényképes cikket közölt az autómodell börzénkről! Sőt, a cikkben, melynek fordítása itt található alant, ajánlja a részvételt mindenkinek.

Fordítás:

"Érdemes Magyarországra utazni!

Börze tudósítás Budapestről

Úgy tűnik, hogy több évi keresgélés után mostanra sikerült a modellautó börze szervezőinek Budapesten, a magyar fővárosban végre a legjobb helyet megtalálni.

Az első, 2010-es “próbaév” után 2011. február 13-én teljes lendülettel indult az új szezon az Átrium Park irodaházban. A központi fekvés, a jó megközelítési lehetőség, a környékbeli elegendő parkolóhely, egy remek büfé és ami a legfontosabb, a kb 1000 m2-en 85-90 dugig pakolt asztal garantálta az érdekes vasárnap délelőttöt az autómodellek kedvelőinek. A szervező, Dózsa Tamás, az Impressio M.o. Kft tulajdonosa, egyben a Norev, a Schuco, a Greenlight és az NZG magyarországi importőre.

A cikk az MBMC-ben

A legnagyobb most is az 1:43-as és 1:18-as modellek kínálata volt. Az 1:87-es valahogy nem annyira keresett Magyarországon, mint pl. Németországban. Ennek a gyűjtési területnek itt nincs olyan történelmi hagyománya, ős Wiking-eket pl. alig lehet találni és ha fel is bukkan egy ezekből a régi modellekből, jó áron [ez német szemszögből értendő] hozzá lehet jutni.

1:43 ból és 1:18-ból szinte minden van: az aktuális újdonságok, régebbi kiadások, fellelt kincsek, NDK-s és más Kelet-Európa-i modellek, még az egykori szocialista időszakból is.

Különösen érdekesek voltak a Rigomodell 1:24-es kisszériás autóbuszmodelljei. A fából készülő, nagyon szépen részletezett modellek gyakorlatilag csak megrendelésre készülnek, így egy darab akár 400-600 euro-ba is kerülhet, függően a kiviteltől (szóló vagy csuklós) és a vevők egyéb kívánságaitól. A magas ár ellenére a gyártó, Rigó úr megrendelési könyve 2012 nyaráig betelt.

Ukrán eladó kínálta az orosz D’Agostini modelljeit, amelyek között van néhány olyan érdekes darab, ami a magyar kiadásban nem található.

Matchbox-osoknál nagyon szép Lesney darabokat lehet találni, az 1/75-ös gombkerekűtől a King Size-on át a Yesteryear-ig, sok még az eredeti dobozában.

A Mercedes-Benz választék is viszonylag nagy, sok asztalon lehetett csillagos modelleket találni.Régi, restaurálásra váró Corgi ugyanúgy fellelhető, mint 1991-es, régi MB csomagolású modellek, akciós példányok ill. a 125 éves jubileumra kiadott legújabb darabok. Az árak többsége reális, de alkudni is lehet.

Eladók és vevők egyaránt érkeztek a szomszédos országokból, Szlovákiából, Ukrajnából és Romániából. A különböző modelles weboldalakon és a szórólapokon közzétett börzenaptárnak köszönhetően gyűjtők, látogatók olyan nagy számban jöttek, hogy 10-12 óra között a sűrűbben megrakott asztalokhoz csak türelemmel lehetett odaférni.

A belépés díjtalan, az asztaldíjak normálisak, egy 140x90 cm-es ára 6 Euro.

A jó kezdés után érdeklődéssel várjuk a legközelebbi, április 10-i terminust. További információk a www.norev.hu honlapon, a Börze/vásár címszó alatt találhatók."

Nos, mostanra eljutottunk tényleg egy szintre amit nehéz túlszárnyalni. Tény, hogy az április 10.-i börzén szinte mozdulni nem lehetett és a megszokott külföldieken kívül a büfénél még francia beszédet is hallani lehetett.

Álljon itt pár kép tanúságul.

Köszönet a cikkért és a fordításért Juhász Péternek!

DéTé

2011-04-10-09-05-24

Picture 1 of 20

Megosztás:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Buzz
 • Add to favorites
 • Print
Tagged as: Hozzászólás
Hozzászólások (7) Trackbacks (0)
 1. Igen!Ez a börze megérett a világhírre,kitünő hangulat,széles választék és
  nagyon nagy érdeklődés volt a mostani iránt,a külföldi látogatók száma jócskán meghaladta az eddigi börzéket, árultam is de vettem is 1-2 ritka darabot a gyűjteményembe,örülök hogy egy ilyen jó kis csapat kialakult sok gyüjtővel és kereskedővel személyes kontaktust biztosít a kitűnő helyszin.
  Go ahead Dété!

 2. Nagyon jó börze volt a legutóbbi (is)!
  Köszönjük, Tomi, várjuk a következőt!

  És a modellautó-rendeléses szolgáltatás is szuper, már régóta szükség volt egy ilyenre (én pl. nem szeretem megadni a kártyaszámomat az interneten).

  Hajrá!

 3. Hát igen, jó kis börze volt meg kell hagyni. Még egy pár ilyen, és nem lesz párja a világon! :-) Én, ha tehetem mindig ki is megyek. Attól függetlenül, hogy leginkább 1:18-as Ferrarikat gyűjtök, más is vonzott engem a mostani börzén. A gránátpiros-bordó Noreves A5-ös különösképp. :-)
  Már számolom vissza a napokat a június 12-i börzéig! :) )

 4. Kedves Tamás! Fontos volna tudnom mielőbb, hogy 2014.09.14-én, vagy 1 héttel előbb lesz e a börze.Várom válaszodat, üdvözöllek: Ernő

 5. I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, its rare to see a great blog like this one nowadays ecbefkdddgdb


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.