www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

11márc/110

Porsche – féktelenül!

Porsche 356C coupé

Az ezredforduló és talán a teljes Need for Speed számítógépes autós játéksorozat egyik legjobban sikerült darabja az 1999-es megjelenésű Porsche Unleashed (Porsche féktelenül) volt. A kiadó leszerződött a Porsche autógyárral, s a márka történetének összes addigi utcai autóját lehetett vezetni, tuningolni. Voltak küldetések, versenyek. Az akkori számítógépes grafikai lehetőségeknek megfelelően kidolgozták az autók belső-külső kinézetét, és a vezethetőség is különbözött az egyes típusoknál. Gyűjtőtársunk ennek a játéknak hatására szeretett bele a márkába, különösen a 356-os sorozatba. Persze akkor még eszébe sem jutott a modellgyűjtés, tervei között inkább egy eredeti példány megvásárlása szerepelt. Szorgalmasan járogatta a veterán jármű kiállításokat, megismerkedett restaurátorokkal, böngészte a külföldi hirdetési újságokat, majd az internetet kezdte bújni.

Porsche 597 Jagdwagen

Idővel persze szomorúan kellett tudomásul vennie, hogy az anyagi lehetőségei nem engedik meg egy teljesen felújított példány megvásárlását, szaktudása pedig hiányzott az igényeinek megfelelő restauráció elindításához. Pár évvel ezelőtt egyik beszélgetésünk alkalmával felvetődött egy másik lehetőség, a modellgyűjtés. Az ötlet bevált, mára már szenvedélyesen keresi a beszerezhető 1/43-as méretarányú példányokat.

Sokan megtapasztaltuk, ha egy gyűjtemény eléri a 25-ös darabszámot, hirtelen különböző nehézségeink támadnak: helyhiány, családtagok neheztelése, rendszerezés, stb. Régen volt egy VW reklám, amelyben Kovács úr megvette élete második autóját. Nos örömmel

jelenthetjük, hogy gyűjtőtársunk, aki szintén Kovács Úr,teljes nevén Kovács Tibor, megvette élete 27-ik Porschéját! Szerencsére az Asszony sem dobta ki a házból, a gyerekek sem törték össze, és ami a legfontosabb: végre lefényképezte mindegyiket, hogy megmutathassuk az újságunkban is!

(PagoX)

Porsche 356 coupé

Picture 1 of 24

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.