www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

3márc/110

Autóskártya – autó(s)modell

A 60-as, 70-es évek kedves emlékei a rajzolt autóskártyák. Hivatalos elnevezésük szerint autó-kvartett. Részletes játékszabály ismertetővel jelentek meg, de nem hiszem, hogy sokan játszották ebben a formában. Helyette vérre menő csaták a teljesítményadatok összehasonlításával. Így eshetett meg, hogy szerencsés esetben a 4 hengeres Zaporozsec simán verte a 3 Wankeltárcsás Mercedes tanulmányautót. (Valamiben végre megvalósult a Kreml párbizottságának álma is.) A kártyák népszerűségéhez talán az is hozzájárult, hogy az Autó-Motor folyóiraton kívül itt találkozhatott az ember a külföldi csodaautókkal – még ha csak rajzolt változatban is.

Ahogy a kártyalapokat, úgy a rajtuk szereplő autókat is elnyelte a történelem; néhány megszállott gyűjtőnél, restaurátornál bukkan fel egy-egy megmaradt példány. Szerencsésebbek külföldi oldtimer találkozókon még láthatnak párat néha.

De a modellgyártóknak hála, egyre több kártyalap megelevenedik a legnépszerűbb 1/43-as méretarányban is. A teljesség igénye nélkül készült összeállításunkban csemegézzünk most ezekből!

A kártyalapok forrása az Index autóskvartett topikja, külön köszönet érte!

(PagoX)

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Kategória: Hírek Hozzászólás
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.