www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

24márc/110

2011 Nürnberg, Játékvásár VIII. rész (fényképes beszámoló)

Ixo stand Fiat / Lada

A PCT Collectibles csoport amint az bizonyára sokan tudják, több branddel van jelen az autómodell piacon. Gyártanak régi szocialista modelleket IST néven (ki ne ismerné!?!), moder, klasszikus, rally autókat IXo néven, japán autókat J-collection néven és műgyantából készült - főleg - amerikai kocsik szerepelnek a palettán, Premium X models néven, mondjuk úgy, nem túl olcsón!A Premium X models-nél maradva, sok szép autót rejt a katalógus. Csak az újdonságokat említve: Buick Riviera Coupé '71, Jeep Wagoneer '84, Stutz Blackhawk coupé és convertible '71, de lesz még Bauer Bmw is, Lancia Delta stb... Régebben volt szerencsém árulni pár ilyen Cadillac-et, tény, hogy nagyon szépek, az áruk ha jól emlékszem 15.000 Ft körül mozgott (1:43).

IXO rally autók

Az IST - 1:43-as vonallal nagyot ütött a PCT. Ilyen színvonalon valószínűleg senki sem gyártott még ex-szocialista modelleket. Sok-sok vitát olvastam már különböző fórumokon a retro vonallal kapcsolatban, voltak akik szerint a De Agostini féle modellek is nagyon jók, voltak akik az IST-re esküsznek, de egy "titkot" most elárulok amit persze nagyon sokan tudnak. Az úgynevezett újságos, olcsó verziók készítési receptje: végy egy IST modell öntőformát, gyárts le belőle mondjuk 10.000 darabot, aztán húzz le róla még egy bőrt egy másik verzióval és a végén add el pl. a De Agostininak, aki csinál belőle egy belsőleg kevésbé kialakított, nem annyira tökéletesen összeszerelt és lefestett verziót. Mindezt fűszerezd meg azzal, hogy újsághoz mellékeled, aminek az áfája nem 25, hanem 5% és így lesz egy 7300 Ft-os modellből 2000 Ft-os. Tudom, hogy most sokan azt gondolják, micsoda hülyeség ez, mert az újságos pont olyan jól mutat a polcon, mint egy IST. Nos, ebben is van igazság, nekem is van mindkettőből itthon.

Premium X models - Dodge Monaco Hazzard megye Police 1977

Az IST igazi újdonsága, hogy belevágott idén az 1:18-ba és nem mással kezdi, mint a Ladával idén áprilisban (lásd Pagox írását ugyanitt). Ezen felül ugyanebben a méretarányban érkezik majd a Volga M21 és a Lada Niva is, szintén nagy sikerre számító kiadások! Persze a 43-ast sem hanyagolják el, az 1959-es Moszkvics 407-es Budapest Police-t várom talán leginkább! (Ami jó hír, hogy úgy tűnik, meg tudunk állapodni a disztribúcióban és már az 1:18-as Ladából is lesz jó pár darabunk! Aki szeretne ilyet, kérem jelezze a kapcsolat menüpontban!)

Az Ixo sorozaton belül több típusú autót készítenek: Klasszikus utcai autók (CLC), Modern utcai autók (MOC), Le Mans-i győztes autók (LM), Klasszikus Le Mans-i és GT autók (LMC), Modern Le Mans-i és GT autók (LMM), Klasszikus Rally autók (RAC), Modern Rally autók (RAM), Ixo Museum (MUS) és a La Storia kollekció (SF). Elég széles a repertoár, nagyon sok féle autó készül, minden hónapban rendre kiadnak új autókat. Mostani újdonság például a Ford Sierra Cosworth Gendarmerie Grand Ducale (CLC 132) és a Simca Aronde P60 Monthery 1959 (CLC 204), ami a klasszikus utcai autókat illeti.

Ezen a linken találjuk meg az újdonságokat és szintén innen tölthető le a 2011-es IST katalógus, amelyből ha valaki szeretne eredeti keménykötéses példányt, még korlátozott számban van eladó belőle. (Jelezze a kapcsolatnál aki szeretne ilyet).

DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.