www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

21márc/110

2011 Nürnberg, Játékvásár VII. rész (fényképes beszámoló)

Mercedes Benz SLS AMG 1:12!

A német NZG csoport tud valamit: szinte minden kategóriában ahol jelen van, remekműveket alkot. A csoport tagjai a BUB, a Premium ClassiXXS, az NZG és az Y-Serie. Az egész történet 1851-ben kezdődött, amikor Paulus Bub Nürnbergben megalapította játékgyárát. A cég mai formáját 2002-ben nyerte el, amikor a fent említett márkák csatlakoztak az NZG-hez.Kezdjük a kicsikkel, hiszen a cég is innen kapta a nevét. Az NZG tehát BUB néven az 1:87-es kisautókat forgalmazza. A minőség valóban elképesztő, jómagam is mindig kézbe adom a modelleket a kíváncsiskodóknak, mert amint kézbe veszünk egy ekkora autót, nem hiszünk a tenyerünknek.

BUB Volkswagen mikrobuszok

Ugyanis olyan színvonalon vannak kidolgozva és olyan "súlyosak", mint a hatvanas évek Norev-jei, amik még ólommal voltak kibélelve a megfelelő súly elérése érdekében. Természetesen ólmot ma már nem használnak, tehát a tiszta fém súlyát érezzük az autókon. Rengeteg érdekes, különleges, egyedi autót készítettek el a BUB-nál, mint például a Golf I, a Halfinger, a Pinzgauer, Unimogok, Typ 64, BMW 356, Mini Cooper, Mercedes Benz 300SL, de még Wartburgot is (311) találunk a sorozatban, sőt idén még lakókocsis verzióban is kijön. Érdekesek és szépek a szettet is, melyek rendre négy autót tartalmaznak. Az NZG csoport teljes szortimentjének egyedisége abban rejlik, hogy nagyon ritkák az autóik: a BUB-ból is csak rendszerint 500 darabot gyártanak, de maximum 1000-et.

Az 1:43-asokat Premium ClassiXXs néven gyártják, 500, 750 és 1000-es limitált példányszámokban. A kivitelezést a név mutatja meg a legjobban, nem véletlen a Premium név, a minőség rendkívüli, a súly itt is kivételes. Sőt, az ár sem eltúlzott, egy 43-as modellnél eddig nem nagyon léptük túl a 7500 Forintot. Az idei újdonságok közül sokat már láttam Nürnbergben (a képeken láthatóak), ilyenek például pár Mercedes Benz szállítóautó (L319), a Volkswagen T3 különböző verziói, de már nagyon vártam a VW T4-eseket, melyek már majdnem egy év késéssel érkeznek idén augusztusban és szeptemberben (VW T4 Transporter zárt és ablakos, California, tűzoltó). Júliusban lesz Tatra T138 (izgalmas), novemberben T148 Tatra daruskocsi, de hogy az élvezeteket fokozzuk, júniusban érkezik a Porsche Carrera GT ezüst, narancs és piros színben,

Premium ClassiXXs Porsche Carrera GT High Definition

mindössze 299 darabos szériában, High Definition modellként. Tényleg nem tudom hogyan lehet fokozni a minőséget amikor már így sem állunk rosszul ezzel, de a katalógusképek tanúsága alapján az ajtók és a motortér nyithatóságával igenis lehet!

És ami még eddig nem volt: a Premium ClassiXXs 1:18-ast készít, méghozzá a sikeres Volkswagen T3-assal kezdi a sorozatot novemberben (T3a dobozos és üveges, Westfalia), de jön a híres Renntransporter Martini is szeptemberben.

A Premium ClassiXXs 1:12-es méretarányú Porschéját már volt szerencsém itt, a blogomban bemutatni. Az eddig megjelent Mini Cooper, BMW Isetta és Porsche 911-esek után júniusban érkezik a Mercedes Benz SLS AMG szárnyas autókkal, mindössze 1000 darabos szériában. Azt megszoktuk, hogy a Porschék például puha, Premium ClassiXXs feliratú kesztyűvel érkeznek (egy magára valamit is adó gyűjtő nem nyúl puszta kézzel a kocsihoz!), a katalógus szerint a Mercihez mág takaró is lesz! Szeptemberben aztán következik a Mercedes Benz 300 SL, novemberben pedig ugyanez Roadster verzióban.

Annak ellenére, hogy az NZG márkanévre hallgató Mercedes Actros csodálatos darab, remélem a daruk, úthengerek, teherautók, markolók szerelmesei megbocsátják nekem, hogy nem térek ki elemzésükre. Tény, hogy amint az a képeken is látszik, a teherautók és egyéb munkagépek gyönyörűek, engem mégis inkább az autók fognak meg (cserébe bárkinek megrendelem amit szeretne, még a 62 cm magas darut is ha kell! :-) .

Az Y-serie, mely a katonai vonulatot erősíti, erre az évre is tartogat pár újdonságot: áprilisban a katonai Iltis jön fedettben, augusztusban két Halfinger, az osztrák Bundesheer-ből, novemberben pedig egy Mungo Bundeswehr "kamuflázs" festéssel.

DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.