www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

5márc/110

2011 Nürnberg, Játékvásár V. rész (fényképes beszámoló)

Ahogy sétáltam, azaz siettem a következő tárgyalásomra a nürnbergi játékvásár pavilonjai között, egyszer csak azon vettem észre magam, hogy egy ideje egy helyben állok. Ha ez még nem lett volna elég baj, a szám is nyitva volt. Az történt ugyanis, hogy az egyik vitrinben nem a szokványos márezerszerláttamilyet Ferrarik álltak, hanem valami egészen más. Már kábé három perce állhattam ott, amikor már engem is megijesztett a saját nyitott szám és ijedten körbenéztem. De senki sem vett észre, ezért tovább fürkésztem a kirakatot. Kicsit beljebb merészkedtem. A belső kialakított vendégtérben, ami körbe volt véve vitrinnel, egy asztalnál egy látszólag japán származású ember ült és egy számlát írt. Mivel egyáltalán nem foglalkozott velem, sőt, észre sem vett, körbe néztem. Most néztem csak meg a feliratot fent a vitrinek tetején: EIDOLON, valamint  Made In Japan.

Amint végeztem a szájtátással, gondoltam megzavarom a kiállítót és angolul próbálkoztam, hiába. Ugyanis az illető a számlaírás végén úgy döntött foglalkozik velem, de kizárólag japánul. Annak ellenére, hogy nyelvileg nem voltunk egy hullámhosszon, pár dolgot sikerült kiderítenem. Az Eidolon Make Up egy ízig-vérig japán cég, mely csak színtiszta kézi készítésű műgyanta alapú autómodelleket gyárt. A nagyon kevés japán autó mellet Ferrarikat és Lamborghiniket gyártanak kizárólag 1:43-as méretben.

Elkértem a vitrinből az egyik Lamborghinit, a Countach LP 400 S-t, hogy közelebbről is szemügyre vegyem! A képviselő ekkor rendkívül óvatosan letette az odakészített nagyon finom plüss, órás tálcára a modellt, amit nem győztem csodálni!

Az áráról megtudtam, hogy kb. 200 Euró, ami kicsit soknak tűnik egy 1:43-as modellért, még akkor is, ha ilyen színvonalú, mint ez a Lambo. ennek ellenére nem hiszem, hogy gond lenne értékesíteni a kézzel Japánban készített csodamasinákat. Ugyan beszéltünk néhány szót arról az itteni forgalmazásról is, azért ezzel egy kicsit várok.

A modellről Naraoka Tadashi készített egy két álomszép képet, melyek itt találhatóak.

Itt láthatóak az általam készített fotók is:

DéTé

Naraoka Tadashi

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.