www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

12feb/110

Elképesztő újdonság – autómodell “mosó”!

Egy német cég piacra dobott egy autómodell-tisztítót, mely a Momira névre hallgat. Első hallásra meghökkentő és egyben zseniális ötlet is.Többféle gyűjtő létezik, van, aki kibontva tárolja gyűjteményét és van, aki az eredeti dobozban. Csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy pormentes vitrinben tároljanak több száz, adott esetben több ezer autómodellt. Ezért is folyamatos tisztításra van szükség,de már a hátunkon is feláll a szőr, ha a takarítónő közelít egy "varázstörlővel" kedvenceink felé! Na de akkor hogyan tisztítsuk meg kisautóinkat úgy, hogy nem éri kár őket? Nos, nézzük, hogy a Momira újdonsága alkalmas-e ilyesmire.

Az autótisztító rendszer két részből áll: egy pormágnes dobozból és annak befogadására alkalmas plexi tartóból, mely négy biztonságos gumi lábon áll. A tisztítási folyamat rendkívül egyszerű, pont olyan, mintha egy autómosóba állnánk be: mindkét oldalon kinyitjuk a dobozt, lassan benyomjuk az autót, aztán keresztül toljuk a dobozon. Marad már csak a kérdés, hogy működik-e? Nos, igen, bizonyos fenntartásokkal. Természetesen csupa olaj autómodellt nem tolunk be, mert azt nem is tisztítja meg. De a poros autókat igen, a nagyon porosakat esetleg kétszer kell átvinnünk a rendszeren. Meg kell találnunk a helyes útvonalat, amelyen keresztül az autót áttolva tökélestes lesz az eredmény. Az elv szerint, egy kvázi mágneses hatású, kiváló minőségű high-tech szálakból álló mikroszemcsés puha anyag a porszemcséket magához vonzza. Szakértők szerint a tisztítás után a modell kevésbé vonzza magához a port és ritkábban kell tisztítani. Ezt sajnos még nem sikerült letesztelnünk, az idő rövidsége miatt.

A szálak elvileg lazán kötődnek egymáshoz, így semmilyen kért nem okozhatnak, a kilógó tárgyak, alkatrészek esetleg persze sérülhetnek, ha nincsenek rendesen rögzítve. Én egy Citroen DS Pallas 23-at próbáltam ki, kiálló tükrökkel és -sérülékeny- tetőantennával, egyiknek sem lett semmi baja.

A rendszer egyébiránt lenyűgöző, ezt több külföldi szaklapban is megerősítik, akik hasonlóképpen tesztelték.

Az autómodell tisztító most jutott el hozzánk is, a vasárnapi Börzén már megtekinthető és előrendelhető, a három legismertebb  méretarányban lesz kapható: 1:87-es, 1:43-as és 1:18-asban.

(Előrendelhető és további információ a www.norev.hu oldalon).

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.