www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

12feb/110

BMW világ – München

Szokásos éves nürnbergi kirándulásunkon, éppen München felé tartva egy tréleren szállított lánctalpas Volkswagen Transporter (T1) biztosított arról, hogy utunk már az elején bővelkedik érdekességekben. A nagy nürnbergi játékvásár már idestova hét éve kihagyhatatlan februári program. Szakmai vásár lévén, minden évben alkalmunk nyílik találkozni itt a gyártókkal, partnereinkkel, még azokkal is, akik nem is ezen a kontinensen élnek. Sőt, itt lehet remek üzleteket kötni, meglesni az újdonságokat, a konkurenciát, képet kapni az egész szakmáról, hiszen mindenki képviselteti itt magát aki valamit is ad magára. Olyannal is találkoztam, aki például májusig egyetlen egy újdonsággal sem tud szolgálni, sőt, raktáron semmije sincs, de itt kell lennie, mert kötelező! De erről később.

A nürnbergi játékvásárt megelőző napokban ugyanis kedves barátainknál töltöttük el a hét végét Münchenben, illetve annak külvárosi részén. Ha már München, akkor nem lehet kihagyni a volt olimpiai területet, amely ma sok érdekességnek ad helyet, többek között a leghíresebb bajor terméknek, a BMW-nek is. A BMW felépített egy BMW Welt (világ) nevű hatalmas komplexumot, melyben akár meg is vásárolhatjuk álmaink autóját, de megnézhetjük a jelenleg futó modellek motorját is életnagyságban kiállítva, vagy megebédelhetünk pár BMW társaságában, de a gyerekeknek nagy élmény az autószimulátor is. Szép forgalmat bonyolít a Shop is, amely Mini-s és BMW-s ajándéktárgyak tömkelegét árulja.

Ha itt meguntuk a mai masinák csodálatát, az út túloldalán található a BMW múzeum. Na, ez már igen! Szerencsénkre épp ott időzik a BMW időszakos kiállítása is, amely márciusig látható és a BMW Art Car modelleket mutatja be. Az Art Car modellek az autózást és a művészetet próbálja összehozni úgy, hogy híres, ismert művészeknek kiad autókat, hogy fessék le ahogy szeretnék. Ha minden igaz, az első modellt Andy Warhol kapta, egy M1-est, 1979-ben. A próba jól sikerült, a BMW-k szaporodtak, így kiállítás lett belőle. Autómodell szeretőknek ismerősek lehetnek az autók, mert kiadták 1:18-as méretben is, több gyártóval együttműködésben.

art car autómodell

Picture 1 of 46

Hamarosan írunk a müncheni BMW gyárról is és a nürnbergi játékvásárról.

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.