www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

15feb/110

Autómodell aktualitások – őszi-téli kollekció

Egy kis körkép a nemrég megjelent autómodell újdonságokból, azaz az őszi-téli kollekció bemutatása. (Az ősz nem az idei, hanem a 2010-es).

Kezdjük az Abrex-el. Talán már csak a kombi Skoda Superb hiányzott a 2010-es kollekcióból, hogy meglegyen a teljes Skoda univerzum az 1:43-as méretarányban, mivel a berline (limuzin) és a break (kombi) ráncfelvarrott Octavia is nemrég gördült le a szalagról. A kombi nagyon részletgazdag,

és a mérete ellenére ugyanolyan elegáns, mint az 1:1-es. (Abrex, Skoda Superb kombi, 1:43)

A Norev után a Minichamps is kiadta az első duplikátot a 2010-es évben: az Alfa Romeo Giuliettát. A fényezésen és az áron kívül (ez utóbbi drágább), semmi sem különbözteti meg a Minichampset a riválisától. Minden szemszögből mindkettő hasonlóan szépen kivitelezett. (Minichamps, Alfa Romeo Giulietta, 1:43)

Az 1:18-as modell után, az Elite kihozta végre az 1:43-as Ferrari 458 Italiát is. Ezúttal nem nyílik semmi rajta, de az arányosan valósághű, mind a dekorációban, mind a kivitelezésben. A Ferraristák best sellerje, akik máris háromféle színben tudják megvásárolni kedvencüket: sárgában, pirosban (ki gondolta volna!) és feketében.  (Elite, Ferrari 458 Italia, 1:43)

Szuper replika az Ebbrótól ez a Honda CR-Z, a kis hibrid kupé! Finoman vonalai vannak, csodálatos fényezése (ráadásul 5 féle színben lehet kapni), realisztikus optikai elemek díszítik, és egy Star Trekhez méltó, nagyon realista belsővel áldották meg. Mi csak kipróbálni nem fogjuk tudni, ugyanis jobbkormányos... (Ebbro, Honda CR-Z, 1:43)

Vigyázat, mestermű! Ez a Porsche GT2 RS az utóbbi évek egyik legszebb Minichamps modellje. Karbon imitációs dekoráció a motorháztetőn, a szárnyon és az oldalbeömlőkön, szuper-kidolgozott belső, extra "finom" felnik, egy olyan darabról beszélünk, amit egy igazi Porschés nem hagyhat ki!  (Minichamps, Porsche GT2 RS, 1:43)

Az új BMW X3 1:18-ban, igazi nagy művészet! Panorámatető, a szőnyeget imitáló filcek, rendkívül kidolgozott piros belső (GPS kijelző, automata sebességváltó, szövet biztonsági övek, stb...), az 5 ajtó és a motorháztető nyílnak, egy 3.5 literes, 6 hengeres benzines biturbo motor. Nincs mit mondani, csodálatos! (AutoArt, BMW X3, 1:18)

Meglepetés! Az új Mini Countrymant 1:18-ban nem a Kyosho csinálta, hanem a Norev! A francia gyártó felülmúlta önmagát, hogy a BMW (a mecénás) elvárásainak megfeleljen, filccel a belső térben, a csomagtérben és még a hátsó üléslapnál is. Minden ajtó nyílik, a motor szépen van elkészítve, csakúgy, mint a kerekek: bravó! (Norev, Mini Countryman, 1:18)

(A cikkeket fordította DéTé a francia Minauto Mag-ból, a főszerkesztő engedélyével)

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.