www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

22feb/110

A Greenlight Black and Green…

Nem gondoltam volna, hogy másodszor is írok a Greenlight 1:18-as Black Bandit sorozatáról, de az előző cikk az anyacég honlapja alapján készült anélkül, hogy az autók itt lettek volna. Most viszont megérkeztek és nemcsak ők, de jött pár Green Machine is.Kézbe vettem egy 1:18-as méretarányú Black Bandit Volkswagen T1 buszt. Huhhh! A sóhaj a súlya miatt jött. Van benne anyag rendesen. Aztán nem bírtam ki, le kellett szednem a talapzatról. Mintegy hat darab csavar után már a kezemben fogtam a modellt. Ez igen! A fényezés egészen elképesztő! Az alsó rész, az ablakok vonaláig, ahol a króm csík húzódik, fényes fekete színben pompázik, a tető rész pedig matt fekete! Mindkét rész nagyon igényesen van fényezve, szinte hiba nélküli. A krómcsíkok szépek, a gumikerekek oldalanként külön forognak, az elsők a kormánykerékkel egyszerre. A belsőt is igen szépen kidolgozták, a csomagtér ajtó is nyílik, az autó alulról is ki van "képezve", egyedül az első ajtók illesztései nem a legpontosabbak, de összességében a fekete kerekekkel elképesztően jó az összhatás!

A Bogárral ugyanez a helyzet, csak ott a matt fényezés a sárvédőket érinti kizárólag. A motor kidolgozása nagyon szép, a belső korhű, a csomagtér is perfekt és a fekete kerekek szépen keretbe helyezik az autót.

A Karmann-Ghiát kicsit többet forgattam a többieknél, mert az egyik kedvenc autómról van szó. Igaz, ha 1:1-es méretben venném, biztosan a tető nélküli verziót választanám. Ennél az autónál a tető kapta meg a elmaradhatatlan mattságot, de minden más részlet is ugyanolyan élethű és kidolgozott, mint a másik kettőnél.

Egy 1966-os Karmannt megcsinált a YatMing Road Signatures pirosban és zöldben, a Tamiya is kínált egy összeszerelhető változatot, de kétségkívül a Greenlight Karmannja a legegyedibb verzió.

Ahogy említettem érkezett néhány Greenmachine is. A recept egyszerű: végy egy Greenlight sorozatot és a teljes gyártáskapacitás kettő százalékát színezd be zöldre, vagy a kerekét és alvázát együtt, vagy pedig a karosszériát. A siker nem várat magára: mára az Ebay és egyéb internetes oldalak slágerei a Greenmachine-ok, hiszen gondoljunk bele, egy 2000 darabos szériából 40 darab Green készül világszerte, a 4000 darabosnál is csak 80 darab Green kerül ki a szemfüles gyűjtőkhöz, ami ugye nem egy nagy darabszám, ezért aki ilyet szeretne, mélyebben a zsebbe kell nyúlni.

Most szerencsém volt, mert több Greenmachine is került hozzám, ezeket képekben mutatom be.

bogar

Picture 1 of 30

DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.