www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

28feb/110

2011 Nürnberg, Játékvásár III. rész (fényképes beszámoló)

A Motorart nevet leginkább a Volvóval azonosítják a legtöbben, persze joggal. A két márka neve idővel összeforrt, és bár ma is az egyik legtöbb Volvo autómodellt előállító cégről van szó, tevékenysége korántsem merül ki itt.Kevesen tudják, hogy a Motorart márkanév a Brendon tulajdona, amely viszont az egyik legnagyobb divatcéghez tartozik, a Pumához. Igazán nem értem, hogyan jutott a Pumának eszébe, hogy autómodellekkel foglalkozzon, de hát ez legyen az ő titkuk. Mindenesetre szerintem az egyik legérdekesebb tulajdonosi háttér az autómodellek világában a Motorart-é és azt is tudjuk, hogy ebben a szakmában mennyire fontos a biztos, anyagilag is stabil anyavállat.

A kötődés persze nyilvánvaló, hiszen a Volvo és a Brandon is Svéd. De lássuk, milyen márkákat tud kihozni a Motorart 1:18-ban, 1:43-ban, 1:50-ben és 1:87-ben.

1:18

Ezt a vonalat a Motorart High Tech Line-nak nevezi. A kínálat nem óriási, mindössze egy autó szerepel benne, a Volvo C70 cabriolet két színben, pirosban és ezüstben. Furcsa, hogy idén a vásáron, a 2009/2010-es katalógust adták, és noha ebben szerepel ez a C70-es, a frissen átküldött árlistában már nem. Sőt, a standon lefényképezett új, csodálatos, tényleg High Tech kinézetű S80-ast (fekete színben) papíron még sehol sem látom.

1:43

Ez a lista már bővebb. Itt már megtaláljuk az S40-est (újabb), V50-est, 70-est, az XC sorozatot, az S80-ast. Egyet hiányolok csak, az egyik kedvenc régebbi autómat, a régi S40-es-V40-est, melyet nem csináltak meg, és azt sem tudom, hogy egyáltalán megcsinálta-e valaki.

1:50

Ez a vonulat a nehéztüzérség. Megtaláljuk itt a Volvo kukásautót, a billencset, a Kalmar targoncákat, emelőket és konténer szállítókat, de van itt nehézgép szállító tréler, JCB exkavátor (nem lépegető), 6x6-os dömper, betongyalu, úthenger és még rengeteg olyan gép, amelynek még magyarul a nevét sem tudom. Tény, hogy csodálatos járgányok, hihetetlenül szépen néznek ki, elképesztő a kidolgozottságuk, részletességük, minden darabjuk emelkedik, mozog, billen, lecsatolható, mint az eredetinek, csak egy dolog foglalkoztat engem mindig ha ilyeneket látok. Létezik-e ennek felvevő piaca? Vannak gyűjtők akik ezeket gyűjtik? (Ha létezik az olvasók között ilyen gyűjtő, kérem, hogy jelentkezzen Kapcsolat oldalunkon és szívesen bemutatom gyűjteményét.)

1:87

A Volvo kamionokat bemutató Premium Line sorozat nagyon szép, bár nem túl hosszú a lista. A buszokat is gyártják és ebben a méretarányban is csinálnak földmunka gépeket.

DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.