www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

31jan/110

A Greenlight Black Bandit sorozat

Az indianapolisi cég, a méltán népszerű 1:64-es Black Bandit sorozatot ülteti át 1:18-as méretbe. A kizárólag az amerikai Toys "R" Us hálózatnak gyártott Black Bandit sorozat sikerén felbuzdulva, tavaly kihozták a "nagyközönségnek" is a két német klasszikust: a Volkswagen bogarat és a Mikrobuszt. Sőt, nemrég egy újabb darabbal toldották meg, megérkezett a Karmann Ghia is, mindhárom autó gyönyörű fekete lepelben, azaz csodás fekete fényezéssel. Igen, a Black Bandit sorozatot az aprólékosan megtervezett és vissza- visszatérő három elem különbözteti meg a többi autómodell gyártótól. A (matt- és fényes) fekete karosszéria fényezés, a fekete belső részletek valamint az egyéni fekete kerekek jellemzik ezeket a "törvényen kívüli" autókat. Ezen rebellis fém modellautók elegáns stílusa teszi, hogy a világon mindenhol a modellgyűjtők nagy várakozással tekintenek a sorozat újabb darabjai elé. A most bemutatott Volkswagen trilógia - Black Bandit - tagjai a 67-es Beetle, azaz Bogár, az 1962-es Mikrobusz és az 1966-os Karmann-Ghia.

1967-ben a Bogár néhány főbb lépéssel "belül" nagyobb lett. Amígy az autó maga nem lett nagyobb, addig néhány alkatrésze viszont igen, kezdetnek például kapott egy nagyobb motort, több lóerőt, nagyobb kapacitású elektromos generátort, valamint egy továbbfejlesztett "voltos" rendszert. Más egyéb fejlesztések és új alapfelszereltség tették az új kis Buggyt még szerethetőbbé.

A Bogár után a leghíresebb Volkswagen a Mikrobusz volt. Köszönheti ezt azonnal felismerhető karakterének és az 1960-as ellenkultúra mozgalomnak is. Csakúgy, mint a Bogár, a Mikrobusznak is hátul helyezkedett el a motorja és hátsó kerékmaghajtás segített az előrehaladásban.

A közös jellemző a három modellben, a nagyon részletesen kidolgozott motor, az igazi gumikerekek, fém karosszéria és alváz, részletes grafika, egyedi rendszámtábla és a hivatalos licensz.

A Mikrobuszból és a Bogárból világviszonylatban mindössze 3000 példányban készült, a különleges Karmann-Ghia-ból viszont még ennél is kevesebb, mindössze 2004 darab látta meg a napvilágot! (Hogy az a 4 darab hogy jött ki, ne kérdezzék!)

Az importőr szerint mindhárom csoda a februári börzére itthon lesz!

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.