www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

16dec/100

Norev Mercedes Benz S600 1997 1:18 (W140 bálna) limited 2500!

Amikor írom e sorokat, még nincs a kezemben a jármű, de olyan nagy várakozás előzi meg a modellt, hogy amint ideér, nem lesz időm írni róla. Mentségemül előadom, hogy egyszer már volt a kezemben, februárban, Nürnbergben a Játékvásáron, de az még csak próba/mintadarab volt, ami a szériaéretthez képest nyílván tartalmaz pár változtatást.

Mikor tavaly volt szerencsém a Norev székházában járni és megismerkedtem a gyártás folyamatával, sokszor eszembe jutott az a munkafolyamat, amikor "bedigitalizálják" az eredeti, 1:1-es autót. Ilyenkor egy latapogatóval végigsiklanak a karosszéria minden elemén. Huhh, ennél az autónál minden bizonnyal a gyári múzeum területén egy 0 km-es bálnán tették meg. Na, ettől lettem libabőrös! Ez az autó mindig is vonzott, a bálna szó csodálatosan fejezi ki az autó kinézetét, otrombaságát és egyben szépségét! Kifejezetten irigylem a francia Norev embereit, amint hetekig simogattak egy gyári modellt, hogy azután egy ilyen mestermű kerüljön ki a kezük közül.

A modell a High Quality megnevezést kapta a Norevtől, ami a kiváló, gyári színkód alapján készült fekete (schwartz metal) fényezésen kívül azt jelenti, hogy mindene nyílik (4 ajtó, csomagtér, motortér), illetve 137 alkatrész alkotja és összesen 152 dekorációs elem gazdagítja!

Az ajókat zsanér nyitja (!), a kerekek fordulnak, követve a kormány mozgását. A kerekek, felnik, az elmaradhatatlan stuttgarti rendszám mögötti motortér, a karosszéria, mind-mind csodálatos részletességgel kidolgozottak.

A Norev, újabb remekművét nem adja azonban mindenkinek, hiszen világszerte mindösszesen 2500 szerencsés vevő életét teszi szebbé még Karácsony előtt!

Hozzánk a napokban ékezik, hamarabb, mint jó pár európai országba!

Már csak 1-2 napot kell aludni...

DéTé 2010.12.16.

nor183560-45

Picture 1 of 3

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.