www.automodellvasar.hu Első magyar online autómodell újság

3ápr/100

Kis Greenlight érdekesség ínyenceknek!

Mivel Kedves Greenlight Vevőim nagy része igen tájékozott a témában, ezért lehet, hogy amit most leírok, csak keveseknek lesz újdonság, de ennek ellenére leírom, hátha...

Figyelem! Csak ínyenceknek! (Olvasson tovább...)A Greenlight cég, modelljeinek többségét limitált szériában gyártja. Van, hogy 500 darabot gyárt, van, hogy 1500-t, van, hogy 2000-t és van úgy is, hogy 5000-ig meg sem áll. Azt gondolom, hogy az 5000 darab már nem számít nagyon limitáltnak, de a 2000 azért nem nagy mennyiség. Az 1/64-es méretarányban nagy általánosságban a 2000 darab a jellemző mennyiség a Greenlightnál.

Na most, hogy az izgalmakat fokozzák, szinte minden szériában kiadnak egy úgynevezett Green Machine-t. Ez két verziót jelent: vagy a teljes autót fényezik sötétzöldre, vagy az alvázat és a felniket!!!

Nos, a Green Machine verziót a teljes kiadás mindössze 2%-ban készítik el. Ha jól számolunk, akkor ez egy 2000 darabos kiadásnál összesen 40 darab autót jelent! Ez aztán a kis széria, nemde?

Ha szerencsénk van a rendelésnél, akkor egy teljes rakomány Greenlightnál talán akad néhány darab Green Machine is. Ez esetben a "szerencsés" importőrnek több lehetősége marad: vagy eladja kb. tízszeres áron (ahogyan ezt teszik egyes kereskedők a neten), vagy megtartja őket a gyűjteményében (később talán sokkal nagyobb értéket képviselnek majd).

Álljon itt néhány példa a Green Machine-okról (a képek maguktól váltakoznak):

DéTé 2010.04.03.

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.